Ce NU stiai despre gazduirea web: Avantaje pentru afacerea ta online

Publicitate

Tu stii ce se intampla, mai exact, atunci cand iti deschizi o pagina de web sau un magazin online? In spatele unei actiuni simple si banale la prima vedere, se ascund cateva detalii de care nu stiai, detalii care fac defapt ca lucrurile sa mearga asa cum trebuie. Daca vrei sa incepi o afacere online, va trebui sa fii la curent si cu lucrurile mai serioase ce tin de o buna organizare! Asadar, vei afla din acest articol cateva lucruri esentiale legate de gazduirea web, pentru a intelege ce reprezinta aceasta si cum sa alegi varianta cea mai potrivita.

Iata cateva lucruri esentiale pe care NU le stiai despre gazduirea web. Acestea te vor ajuta sa ai un control mai bun asupra afacerii tale online.

  • Ce este gazduirea web?

Acestea reprezinta un serviciu care iti da posibilitatea sa incarci o pagina web sau, dupa caz, un site pe internet. De regula, acest gen de servicii sunt oferite de catre companii dotate cu tehnologia necesara pentru o buna functionare a site-ului. Poti sa apelezi la servicii de gazduire web de la Nav.ro, care iti ofera un pachet profesional, adaptat nevoilor tale.

Site-ul va fi pastrat pe servere speciale la care computerul tau are acces de conectare si, in felul acesta, poti accesa paginile web respective. Gazduirea web inseamna, totodata, detinerea unui domeniu web. Acesta este reprezentat de un nume unic, simplu si sugestiv pe care il va avea site-ul tau. Gazduirea web iti ofera si posibilitatea de a acapara un domeniu web pentru o afacere online. Asadar, alege-l pe cel mai potrivit pentru tine! Te poti informa in legatura cu pretul de inregistrare al unui domeniu chiar de pe site, unde gasesti mai multe informatii referitoare la pachetele puse la dispozitie.

  • Componentele serviciului de gazduire

Serviciul de gazduire web nu este ceva unitar, ci are mai multe componente. Iata care sunt acelea pe care trebuie sa le ai in vedere:

Domeniul : Numele ales pentru domeniul tau este stocat de compania de la care alegi sa achizitionezi serviciile. Odata achizitionat, tu vei fi proprietarul lui pe o perioada determinata, stabilita de tine. In felul acesta, nu exista nicio sansa ca altcineva sa aiba un domeniu identic cu al tau.

DNS Hosting : Hosting-ul domeniului tau este un server special dedicat transformarii adreselor web in adrese IP. Pe baza acestor adrese IP functioneaza intregul internet, asadar, fara DNS Hosting site-ul nu poate sa ruleze in mediul online.

WEB Hosting: Gazduire web este defapt platforma ce gazduieste site-ul. Atunci cand iti alegi furnizorul, trebuie sa te asiguri ca varianta de gazduire web este una potrivita pentru ceea ce ai tu nevoie.

Email Hosting : Asa cum sugereaza si numele acestuia, este un serviciu care gazduieste email-urile ce sunt asociate cu site-ul deschis de tine. In felul acesta se permite primirea si trimiterea email-urilor.

Exista mai multe tipuri de gazduire web, in functie de nevoile clientilor, iar fiecare dintre ele prezinta o serie de avantaje si dezavantaje. Daca ai o afacere online, este important sa consulti toate aceste beneficii si sa alegi varianta care te ajuta sa dai cat mai mult randament.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!