Cauți o soluție de ambalare practică și prietenoasă cu mediul? Alege ambalaje de carton!

Publicitate

Potrivit unui raport european, în anul 2021, 71,4% din totalul de hârtie și carton consumat, au fost reciclate. De ce să alegi însă ambalaje de carton?

A fi administratorul unui restaurant în prezent poate fi o provocare reale, în special dacă privim lucrurile prin prisma responsabilităților legale și sociale pe care o astfel de entitate le implică. Timpul limitat și programul de muncă adesea încărcat, îi determină pe oameni să opteze pentru servicii de livrare a mâncării, în loc să se deplaseze pentru a o savura în cadrul restaurantului. Într-un astfel de scenariu probabil că ne regăsim mulți dintre noi, dat fiind modul în care se desfășoară stilul de viață modern. Ca administrator de restaurant, o decizie importantă pe care trebuie să o iei, este aceea de a alege ambalaje potrivite în care să livrezi mâncarea celor care comandă, decizie care deși poate părea simplă, în realitate lucrurile nu stau întocmai.

Ori de câte ori se vorbește de ambalaje, mintea ne fuge în mod automat la carton. Și probabil că nu este de mirare, având în vedere că este de departe cel mai populat tip de ambalaj, nu de ieri de azi, ci de câteva decenii. Ba chiar mai mult decât atât, pe fondul conștientizării importanței pe care o are procesul de reciclare, acesta pare să fi devenit și mai popular în ultimii ani. Potrivit unui raport european, în anul 2021, 71,4% din totalul de hârtie și carton consumat, au fost reciclate. De ce să alegi însă ambalaje de carton?

Ambalaje de carton durabile într-o lume dominată de ambalaje din plastic

Cartonul deși este un material foarte popular în materie de ambalaje, plasticul încă reprezintă un material utilizat masiv în industria ambalajelor. Statisticile arată că la nivel global, consumul de materiale plastice a ajuns la 460 milioane de tone. Chiar dacă nu toate aceste deșeuri constituie ambalaje, plasticul pare să fi devenit o problemă globală. Problema principală a plasticului este faptul că este greu biodegradabil sau chiar deloc, capitol la care catonul se descurcă de minune. A alege ambalaje de carton înseamnă a contribui la efortul comun de a reduce deșeurile care poluează întreaga planetă.               

Calitatea ambalajului poate compromite percepția clienților despre preparate

Deși poate părea greu de crezut că un simplu ambalaj poate avea legătura cu percepția unui client asupra unui produs, nu trebuie decât să facem un mic exercițiu de imaginație pentru a ne putea convinge de acest lucru. Nu de puține ori alegem produse de pe raft pentru că ne “cuceresc” prin ambalajul lor, și tot de atâtea ori punem alte produse înapoi pe raft, pentru că ambalajul nu ne inspiră încredere. Un ambalaj de calitate reprezintă de facto cel mai bun ambasador al produselor tale, iar prin ambalaje de carton, cu câteva idei creative de personalizare, îi vei putea cuceri ușor pe cei care îți cumpără produsele.

Îți dorești o experiență personalizată pentru clienți? Alege cu încredere ambalaje de carton!

Avantajele unor ambalaje din carton nu se limitează doar la abilitatea de a fi reciclate cu ușurință. Cartonul este totodată și un material ce poate fi personalizat cu ușurință, astfel încât să coincidă cât mai bine cu imaginea brand-ului și cu valorile acestuia. Într-o lume atât de competitivă, micile detalii vor face întotdeauna o diferență uriașă. La acest lucru se adaugă și clienții care devin din ce în ce mai selectivi și mai atenți cu produsele pe care le cumpără. Așadar, pentru a trece mult mai simplu prin “filtrele” clienților, alege ambalaje din carton, personalizează-le cu atenție pentru a fi cât mai relevante, iar drumul către succes nu va fi decât o chestiune de timp.

Alegerea ambalajelor potrivite nu a fost niciodată o misiune simplă, pentru că o astfel de alegere a fost mereu condiționată de o serie de decizii care mai de care importante. Deși opțiunile sunt relativ limitate, prin ambalaje de carton te poți bucura de avantaje importante în ceea ce privește calitatea, percepția clienților, dar și responsabilitatea față de mediu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!