Câți elevi se vor întoarce de luni la școală. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Publicitate

Luni, 8 noiembrie, elevii se vor întoarce, în mare parte, fizic la școală. Ministrul Educației spune că este vorba despre 1.800.000 de copii din 2.930.000, atât în învățământul privat, cât și public, scrie Dcnews.ro. În ceea ce privește situația Capitalei, 70% din școli au rata de vaccinare peste 60%.

„Sunt convins că în această săptămână s-au adăugat suficient de mulți colegi vaccinați încât să spunem că în București avem peste 70% rata de vaccinare. Erau 441 de școli și grădinițe vinerea trecută, publice și private, care aveau o rată de vaccinare mai mare de 60%”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

De asemenea, de acum înainte, în fiecare vineri vor fi ședințe ale consiliilor de administrație din fiecare școală și grădiniță, pentru a se stabili dacă unitățile școlare vor putea fi redeschise, în funcție de pragul de vaccinare care va fi făcut public de autorități.

„Dacă există probleme cu personalul, va exista în continuarea posibilitatea ca școala să rămână on-line chiar daca școala are o rată de infectare de peste 60%”, a mai spus ministrul Cîmpeanu, potrivit Dcnews.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!