Câte o zi liberă de la stat pentru elevii și studenții care s-au vaccinat! Persoanele care lucrează pot beneficia de o zi liberă, plătită, în afara concediului de odihnă

Publicitate

Klaus Iohannis a promulgat vineri legea potrivit căreia elevii și studenți pot beneficia de o scutire medicală pentru a se învoi de la cursuri, pentru fiecare doză de vaccin administrată. De asemenea, persoanele care lucrează vor primi la cerere o zi liberă, plătită, în afara concediului de odihnă, tot pentru fiecare doză. Acestea sunt prevederile legii care are ca scop creșterea ratei de vaccinare, scrie Pov21.ro.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, se menționează în legea abia promulgată de Klaus Iohannis.

Însă, dacă persoana fizică este vaccinată la locul de muncă prin grija angajatorului, nu va beneficia de zilele libere. De asemenea, angajatul are obligația de a anunța cu câteva zile înainte perioada în care dorește să beneficieze de perioada de odihnă, pentru a nu complica modul de organizare al activităților de muncă, potrivit Pov21.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!