Casa Atelier Gabriel Popescu din Vulcana-Pandele, selectată pentru vizita de închidere a proiectelor norvegiene

Publicitate

Reprezentanţi ai Ministerului Culturii și Identității Naționale, ai Ministerului Dezvoltării Regionale, și ai Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucureşti au efectuat ieri o vizită de lucru la Casa Atelier Gabriel Popescu din comuna Vulcana-Pandele, pentru a marca închiderea programelor dedicate sectorului cultural, finanţate prin Granturile SEE 2009 – 2014.

Reamintim faptul că obiectivul de investiţii Casa Atelier Gabriel Popescu a fost reabilitat printr-un proiect derulat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul Programului PA16/RO12 “Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014.   Valoarea totală a costurilor eligibile ale proiectului este de 2.516.808,24 lei din care 2.139.287 lei – granturi SEE şi 377.521,24 lei – fonduri de la bugetul de stat.

Menţionăm faptul că din cadrul Programului PA16/RO12, proiectul implementat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost singurul selectat pentru a fi vizitat în vederea marcării închiderii programelor finanțate din fonduri norvegiene.

Acțiunea, la care a participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, s-a încheiat cu o demonstrație în arta gravurii, realizată de artistul plastic Andrei Scărlătescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!