Care sunt bugetarii ”fericiți”, cu salariile primite înainte de Paști

Publicitate

Ministerul Educației încearcă să mai tempereze scandalul salariilor din sistemul bugetar, după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că aceștia vor primi banii pe data de 5 aprilie, înainte de Paști, însă doar o parte a personalului plătit din fonduri publice a avut acest ”noroc”.

”Pentru Ministerul Educației Naționale, la fel ca pentru toate unitățile aflate în subordine/coordonare, finanțate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară. (…) Luna aprilie este cu atât mai importantă, cu cât salariații din învățământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018. Întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata. Având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie” – menționează un comunicat postat pe site-ul Ministerului Educației.

Nici în sistemul sanitar, salariile nu au fost achitate înainte de Paști, deși premierul susținea acest lucru. Singurii angajați care se vor bucura de salariile acordate în data de 5 aprilie sunt cei de la următoatele instituții: Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei, Secretariatul General al Guvernului, ministerele Finanţelor, Justiţiei, Tineretului, Mediului, Transporturilor, Sănătăţii, Comunicaţiilor, Economiei, Energiei, Turismului, Mediului de Afaceri, Apelor şi Pădurilor, pentru Relaţia cu parlamentului, Consultării Publice şi pentru Românii de pretudindeni. Pe lista instituţiilor ai căror angajaţi vor primi salariile înainte de Paşti se mai află Ministerul Public, SRI, SPP, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, CNCD, Agerpres, Institutul Cultural Român, CSM, AEP, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter personal, Autoritatea pentru Administratrea Activelor Statului, Autoritatea naţională pentru Restituirea proprietăţilor, Academia Oamenilor de Ştiinţă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, ANI, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!