Care este cauza principală a accidentelor grave în Dâmbovița

Publicitate

În prima lună a anului 2018, pe drumurile din Dâmbovița, s-au înregistrat 3 accidente rutiere grave, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a altor 3 și vătămarea corporală a 7 persoane. De asemenea, s-au produs 40 de accidente de circulație ușoare, în urma cărora 51 de persoane au suferit vătămări corporale ușoare.

Vă reamintim că anul 2018 a debutat cu o tragedie în Dâmbovița, la Corbii Mari, pe DJ 701. Pe 2 ianuarie, o tânără a decedat după ce soțul său a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un cap de pod.

Potrivit poliției, în ianuarie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, evenimentele rutiere grave au scăzut totuși cu 33%, iar numărul persoanelor decedate – cu 50%.

Care sunt principalele patru cauze generatoare de accidente de circulație? Nerespectarea regulilor privind acordarea priorității de trecere, viteza, abaterile comise de pietoni și pătrunderea pe sensul opus de mers.

Pe categorii, încălcarea regulilor privind acordarea priorității de trecere a determinat producerea a 16 accidente de circulație ușoare, iar viteza excesivă și neregulamentară – 6 accidente, dintre care 3 au fost grave.

Pe fondul indisciplinei pietonale s-au înregistrat 4 accidente rutiere ușoare, iar ca urmare a pătrunderii pe sensul opus de mers – 3 evenimente rutiere ușoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!