Cardurile cu primele pentru cadrele didactice și nedidactice din învățământ vor fi alimentate până la finalul săptămânii viitoare

Publicitate

Cardurile cu primele pentru cadrele didactice și nedidactice din învățământ vor fi alimentate până la finalul săptămânii viitoare, a anunţat Guvernul care a aprobat OUG cu privire la acordarea primelor anuale pentru personalul din sistemul educațional, inclusiv cadrele didactice și cele nedidactice.

Peste 326.000 de angajaţi din învăţământ vor beneficia de această primă anuală netă în cuantum de 1.500 lei pentru cadrele didactice şi de 500 de lei pentru personalul administrativ din educaţie.

„Este prima aşa-numită primă de carieră profesională, care se acordă începând din acest an şcolar şi este prevăzută pentru o perioadă de patru ani”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria, primă obținută de personalul din învățământ după greva fără precedent de la finalul anului școlar 2022-2023.

Peste două miliarde de lei vor fi alocați profesorilor sub formă de tichete valorice!

Prin Ordinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene nr. 3956/2023, se vor acorda prime de carieră profesională pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic din învățământul de stat preuniversitar și universitar.

Prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei și se acordă pe suport electronic, ca formă de susținere a activității didactice, iar tichetele vor fi transmise în funcție de opțiunea exprimată la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Prima de carieră profesională se acordă sub formă de cursuri de pregătire profesională, inclusiv kituri de pregătire profesională. Limita plafonului anual este de 500 lei/an școlar.

Primele pot fi utilizate pentru a plăti cursuri de pregătire profesională, echipamente IT și alte echipamente didactice de tehnologia informației asimilate, materiale didactice, dar și cheltuieli care acoperă nevoile personale ale cadrelor didactice.

„Profesorii nu vor mai scoate bani din buzunarul propriu pentru a merge la un curs de formare sau conferință, pentru a-și cumpără un laptop nou sau alte materiale necesare procesului didactic”, a declarat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!