Capriciile meteorologice ale lunii mai. Vremea se va răci, vezi de când

Publicitate
Distribuie

Așa cum au prognozat meteorologii, luna mai este mai capricioasă decât luna aprilie. Pentru zona județului Dâmbovița, prognoza indică valori termice diurne în creștere pentru zilele de 15 și 16 mai, cu medii ale maximelor de 25…26 de grade până la sfârșitul acestei săptămâni. Valorile nocturne vor fi și ele în creștere.

Apoi, până spre data de 27 mai, vremea se va răci, iar minimele termice vor fi, în medie, de 13…14 grade. Condițiile pentru ploi de scurtă durată se vor menține în mare parte din următoarele două săptămâni, dar mai ales în jurul datei de 15 mai, când vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

În zona montană, regimul tremic nu va avea variații semnificative pe parcursul următoarelor două săptămâni, prezentând totuși o tendință de ușoară creștere, astfel încât media temperaturilor diurne se va încadra între 12 grade în zilele de 15, 16 și 17 mai și 14…16 grade după data de 18 mai. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între 4 și 6 grade în această săptămână de prognoză, iar din 21 mai, o creștere ușoară – între 6 și 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul următoarelor două săptămâni, dar în jurul datei de 15 mai ploile se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!