Cantitate impresionantă de cannabis, găsită în Dâmbovița. Doi bărbați au fost reținuți și acuzați de trafic de droguri de mare risc

Publicitate

O cantitate uriașă de plante de cannabis a căzut în mâinile polițiștilor dâmbovițeni.

Doi bărbați din localitatea Morteni au plantat cânepă pe șase hectare de pământ pentru a obține ulei utilizat în scopuri terapeutice. Oamenii legii și procurorii au făcut mai multe percheziții și au găsit o cantitate impresionantă de cannabis care fusese recoltată cu ajutorul unor zilieri din zonă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) din Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor DIICOT-BT Dâmbovița, au descoperit 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă și o tonă de masă verde, în urma a opt percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Prahova și municipiul București.

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști și acuzați de trafic de droguri de risc. Plantele nu erau destinate consumului, ci extragerii uleiului de cânepă.

“Începând cu data de 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii DIICOT-BT Dâmbovița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.

Polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Prahova și în municipiul București, în localitățile Morteni, Afumați, Popești-Leordeni și Ștefănești și au pus în executare 7 mandate de aducere.

Astfel, au fost descoperite 2250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335  de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă și o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză ar fi cultivat cânepă ccu conținut de THC pe hectare, în localitatea Morteni, fără a deține o autorizație necesară în acest sens.

Ulterior, masa vegetală obținută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumați.

Plantația ar fi fost înființată în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum.

Doi bărbați, de 52 și 44 de ani, bănuiți de trafic de droguri de risc, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Ploiești, precum și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov.

În activități au fost angrenați și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” Ploiești, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și jandarmi din Dâmbovița”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!