Când va ieşi pe porţile uzinei de la Moreni primul blindat româno-german

Publicitate

Primul blindat româno-german, care se va fabrica la Automecanica Moreni, va ieşi de pe linia de producţie în 2020. Agilis va fi produs în urma unui parteneriat între Romarm – Filiala Soecietatea Uzina Automecanica Moreni şi germanii de la Rheinmetall.

Primul produs construit la Moreni, în parteneriat cu Rheinmetall, este transportorul blindat pentru trupe (TBT) “8×8 AGILIS”, bazat pe o soluţie de cercetare româno-germană. Proiectul AGILIS va presupune construirea a circa 400 de transportoare blindate amfibii pentru MApN, primul urmând să iasă pe poarta uzinei în anul 2020.
Rheinmetall ar putea produce la Moreni şi campioane militare din familia Hx, pe care vor fi montate toate elementele sistemului Patriot achiziţionate de la companiile americane Raytheon şi Lockheed Martin.
Rheinmetall derulează cu armata germană un contract de aproape un miliard de euro pentru modernizarea flotei de vehicule militare. Astfel, în cadrul unui contract semnat pe o perioadă de şapte ani, divizia MAN Military Vehicles va livra 2.200 de vehicule de tip Hx2.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!