Campanie națională împotriva rujeolei. În mai puțin de un an, peste 8000 cazuri și 31 de decese

Publicitate

În condițiile în care în țară, în special în județele din vest, rujeola face ravagii, încă din septembrie anul trecut fiind declarată epidemia, Ministerele Sănătății și al Afacerilor Interne au trecut la măsuri pentru limitarea efectelor.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a susținut o conferință de presă comună cu ministrul MAI, Carmen Dan, dându-se totuși asigurări că acțiunea, deși se va desfășura într-un ritm accelerat, nu vizează “vaccinarea cu forța”.
Sunt mobilizate direcțiile de sănătate publică și medicii de familie. Ministerul Sănătății mizează însă în special pe implicarea părinților, iar dacă un părinte refuză vaccinarea copilului, va trebui să facă lucrul acesta în scris, la medicul de familie de care aparține. Totodată, ministrul MAI a cerut ca în localitățile unde nu există medici de familie primăriile să organizeze centre de vaccinare.
Pentru identificarea copiilor nevaccinați vor exista, în fiecare județ, echipe formate din prefect, reprezentant al direcției de sănătate publică și reprezentant al consiliului județean. Zonele vulnerabile ar urma să fie identificate într-o săptămână.
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dat asigurări că toate vaccinurile achiziționate de Ministerul Sănătății sunt sigure.
Potrivit Centrului Național de Control și Supraveghere a bililor transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, până la data de 14.07.2017, este 8017. Au fost înregistrate 31 de decese, astfel: 8 în jud. Timiș, 6 în jud. Arad, 6 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Cluj, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui, 1 in jud. Galați, 1 în jud. Mures și 1 în București. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele