Calea Luminii la Târgoviște, de 19 ani eveniment unic

Publicitate

Și în acest an, de Joia Mare, zi deosebit de importantă în Săptămâna Patimilor, la Târgoviște, se va organiza Calea Luminii. Astfel, joi, 5 aprilie 2018, începând cu ora 18, în Piața Mihai Viteazul, va avea loc a nouăsprezecea ediție a evenimentului unic în țară. Calea Luminii va cuprinde procesiunea în jurul Catedralei Mitropolitane și apoi pe Bulevardul Carol I.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgoviște prin Teatrul Tony Bulandra.

Calea Luminii a plecat de la ideea artistului plastic și profesorului târgoviștean Mihai Șerbănescu, iar evenimentul și-a păstrat unicitatea de 19 ediții încoace.

Manifestarea are loc în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviște și Școala de Arte „Octav Enigărescu” Târgoviște.

Autoritățile locale fac acest eveniment posibil, fiind o adevărată mobilizare de forțe care implică atât Poliția Locală și Rutieră, cât și Serviciul pentru Situații de Urgență și Jandarmeria, dar și presa locală care contribuie la amploarea și însemnătatea acestui eveniment la care, an de an, vin mii de oameni ai comunității târgoviștene.

Un eveniment cu caracter de ritual care, așa cum spune inițiatorul său, Mihai Șerbănescu, semnifică lumina din noi înșine, pe care o purtăm de la naștere până la trecerea în eternitate și pe care suntem datori să o răspândim, urmând exemplul lui Iisus – Lumina Lumii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!