Biserica Ortodoxă Română, împotriva educației sexuale în școli. “Nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”

Publicitate

Ştefan Khalil
Reprezentații Patriarhiei Române se opune categoric pentru introducerea educației sexuale în școli. Argumemtele acestora sunt: ”nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei române, Vasile Bặnescu a declarat că Biserica Ortodoxă Română nu se opune pentru introducerea a câteva ore suplimentare de educație sexuală, care pot fi susținute de profesorul de biologie sau chiar dirigintele clasei, ci pentru susținerea orelor mai complexe de educație sexuală. ”Biserica Ortodoxă Română este de acord la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viață sexuală pre timpuriu și dezordonată. De aici nu rezultă că în România, în școlile românești, este necesară o materie numită Educație Sexuală în curicula școlară, începând din clasele primare, unde avem copii inocenți total, până la clasele terminale. Sper că rămâne doar o ipoteză asta și o iluzie. Pentru că, repet, copilul are nevoie de educație cu majusculă și nu de educație sexuală intensivă. Nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”, a transmis acesta, potrivit sursei Protv. Tot Valentin Bặnescu a mai declarat că nu din cauza lipsei oreleor de educație sexuală apare graviditatea în rândul tinerelor, ci din cauza anturajelor acestora. ”S-a spus că este necesară o intensă educație și o coerentă educație sexuală în școlile românești, din cauza existenței unui așa-zis fenomen: graviditatea și nașterile în rândul adolescentelor din România. În primul rând, nu este vorba despre un fenomen, este vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care, însă, nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală. E un sofism foarte ieftin să spui că o fată de etnie romă sau o fată abuzată sexual sau o fată care a abandonat școala, care trăiește fără părinții ei plecați în străinătate și care, bineînțeles, că intră într-o derivă morală au ajuns în situația nefericită de a fi gravide din cauza lipsei de educație sexuală. Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare în mediul virtual, în special în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie, unde viața sexuală se începe mult mai devreme”, a mai declarat acesta.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!