Bilanț… incendiar de amenzi, confiscări și dosare penale în Dâmboviţa

Publicitate

În acest sezon al sărbătorilor de iarnă, acțiunea ”Foc de artificii” a avut ca scop prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei din domeniu. Controalele polițiștilor au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

În Dâmbovița, polițiștii au efectuat 39 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 3 persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, au constatat 60 de infracţiuni și au depistat 47 de persoane fizice şi juridice neautorizate, față de acestea fiind efectuate cercetări în dosarele penale. Totodată, au fost confiscate aproape 310 kilograme de articole pirotehnice și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 12 activități de informare în școlile din județ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!