”Big Brother”? Încă 147 camere de supraveghere vor fi montate la Târgoviște

Publicitate

În ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște din ultima zi a lunii august, consilierii locali de la Târgoviște au aprobat proiectul de hotărâre prin care spațiul public din Târgoviște va fi monitorizat aproape în totalitate, respectiv 90%.

Proiectul are o valoare de peste 2 milioane de lei, iar în cadrul său vor fi amplasați 50 de stâlpi metalici, 147 de camere de supraveghere și va fi achiziționată tehnologia aferentă pentru conexiunea imaginilor și dispecerat.
Despre acest proiect, primarul Cristian Stan a declarat că va avea ”efecte deosebit de pozitive în zona prevenirii infracționalității și pentru siguranța cetățeanului. Absolut toate unitățile de învățamânt, parcurile, locurile de joacă, parcările și alte zone publice aglomerate vor beneficia de supraveghere video permanentă. Noul sistem de monitorizare va permite și stocarea datelor o anumită perioadă și va fi utilizabil inclusiv pe timp de noapte”, a precizat edilul.
Amintim că la Târgoviște există deja, din iunie 2016, și alte sisteme video de monitorizare, camere extrem de performante, care oferă posibilitatea unei imagini în detaliu, se pot vedea chiar numerele de înmatriculare ale maşinilor, se pot identifica persoane şi, dacă este nevoie, se pot vedea chiar textele de pe telefonul mobil. Acestea au fost instalate vara trecută doar în cartierele modernizate pe fonduri europene (Microraioanele VI, XI și XII, Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR).
Prin aceste proiecte, susțin autoritățile, se urmărește reducerea infracționalității și, respectiv, creșterea siguranței cetățenilor.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele