Baschet | Sala Sporturilor, noua “casă” a naționalei lui Tănase! România U18 se antrenează la Târgoviște pentru Campionatul European

Publicitate

Sala Sporturilor din Târgoviște a devenit în această săptămână “casa” echipei naționale de baschet feminin U18 a României. Selecționata condusă de Cătălin Tănase se antrenează la turație maximă pentru a face ultimele retușuri înainte de participarea la Campionatul European – Divizia B, găzduit de Irlanda, în perioada 4-13 august.

Micile “tricolore” vor fi angrenate într-un turneu internațional, ce va avea loc în Polivalenta târgovișteană. La cea de-a treia ediție a turneului, pe lângă România U18, vor mai lua parte Israel U18, Grecia U18 și România U16. Obiectivul României la Europeanul din Irlanda este unul îndrăzneț: ocuparea unui loc pe podium. “Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Europene. Am ajuns la Târgoviște de luni și ne pregătim la foc automat. Ne vom testa forțele în cadrul turneului ce va avea loc în Sala Sporturilor din Târgoviște. Vom avea parte de adversari puternici, iar acest lucru ne face să tratăm jocurile cu maximă responsabilitate. Va fi o competiție amicală extrem de utilă pentru noi. La Europene ne-am propus un obiectiv măreț: un loc pe podium. Anul trecut ne-am calificat în grupa valorică A, după ce am terminat pe locul 2 la Europeanul de la Oradea. Fetele au un moral bun, dar în același timp și valoare. Avem o generație foarte bună”, ne-a declarat Cătălin Tănase, după antrenamentul se aseară. România face parte din grupa C la Campionatului European, alături de Olanda, Israel, Norvegia, Georgia și Elveția. Din lotul “tricolor” fac parte și patru jucătoare de la CSM/CSȘ Târgoviște: Anamaria Vârjoghe, Daiana Tănase, Alexandra Ghiță și Carla Popescu. În cadrul turneului internațional găzduit de Sala Sporturilor din Târgoviște (21-23 iulie), România U18 se va duela cu Israel U18 (vineri), Grecia U18 (sâmbătă) și România U16 (duminică).
Ionuț Parghel

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele