Bărbat din Dâmbovița, prins în timp ce comercializa pește din portbagajul mașinii! Peste 80 de kilograme de pește au fost confiscate

Publicitate

Un bărbat de 40 de ani a fost prins de jandarmii dâmbovițeni, duminică, în timp ce comercializa pește din portbagajul mașinii personale pe o stradă din satul Ghirdoveni, comuna I.L. Caragiale.

Jandarmii au confiscat cantitatea de 85 kg de pește, din speciile crap, caras și chefal, iar persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare pentru comercializare de pește fără documente legale, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, autovehiculul folosit pentru transportul mărfii a fost confiscat și lăsat în custodia persoanei în cauză, iar actele de sesizare vor fi înaintate polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

 

Cantitatea de pește a fost predată către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, potrivit Jandarmeriei Dâmbovița.

Reamintim faptul că deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui constituie infracțiune.

Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!