Avizul epidemiologic nu este obligatoriu să fie adus în prima zi de școală. Anunțul făcut de ministrul Educației și Cercetării

Publicitate

Avizul epidemiologic și adeverința pentru educație fizică și sport  nu mai sunt obligatorii în prima zi de școală! Acest anunț a fost făcut, astăzi, de Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

În condițiile existente, părinții nu mai sunt nevoiți să se prezinte cu adeverințele medicale ale copiilor emise de medicii de familie.

Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport.

În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja și am transmis-o și noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a precizat Monica Anisie, la B1 TV.

Ministrul Educației a mai transmis  că “Ministerul Sănătății a transmis către reprezentanții medicilor de familie, direcțiile de sănătate publică ș. a. m. d. o adresă prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă.

Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește 3 zile de la școală suferind de o boală poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic; de asemenea, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, această adeverință poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant. Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport.

În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja și am transmis-o și noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”.

Trebuie amintit și faptul că medicii de familie au cerut public renunțarea la adeverințele medicale cerute de școli și grădinițe, pentru că măresc riscul de îmbolnăvire prin vizite inutile la doctor.

În schimb, Ministerul Sănătății a menținut necesitatea adeverințelor medicale în instituțiile de învățământ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!