Avertizare hidrologică de Cod Galben și Cod Portocaliu pentru județul Dâmbovița, azi și mâine! Sunt posibile inundații și creșteri importante de debite

Publicitate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis mesaj de avertizare hidrologică pentru râuri din județul Dâmbovița. Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apă rare.

Prima avertizare este de Cod Galben valabilă în intervalul 29.08.2021 ora 12:00 – 30.08.2021 ora 14:00, pentru râurile Argeș – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior și Ialomița – bazin amonte Acumularea Dridu şi afluenții aferenţi sectorului aval Acumularea Dridu.

Codul Portocaliu va fi valabil în intervalul 29.08.2021 ora 12:00 – 30.08.2021 ora 09:00, pentru râurile Dâmboviţa – bazin amonte S.H. Malu cu Flori și Ialomiţa – bazin amonte S.H. Moroeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Moroeni – amonte S.H. Siliştea Snagovului.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor. În acest context, se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!