Auxiliarele didactice existente la ora actuală nu mai sunt valabile

Publicitate

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a decis anularea tuturor avizelor acordate de Ministerul Educației Naționale, începând cu anul 2002, pentru auxiliarele didactice, auxiliarele curriculare și mijloacele de învățământ.

Anunțul a fost făcut pe 9 august, într-o conferință de presă, în cadrul căreia ministrul Liviu Pop a declarat că a luat decizia după ce a constatat cu surprindere că ordinul de ministru nr. 4916/2002, care aproba metodologia de avizare, nu a fost actualizat, deși Legea educației naționale a apărut în 2011.

Prin urmare, toate auxiliarele didactice existente la ora actuală nu mai sunt valabile.

Totodată, ministrul a numit o comisie care, în termen de 30 de zile, va propune un proiect de metodologie privind elaborarea, evaluarea, avizarea, aprobarea și utilizarea auxiliarelor didactice, auxiliarelor curriculare și a mijloacelor de învățământ.

Concomitent, Ministerul Educației va modifica Hotărârea de Guvern prind organizarea și funcționarea Centrului Național de Evaluare și Examinare, astfel încât procedurile de evaluare să fie preluate de această instituție.

În ceea ce privește utilizarea auxiliarelor didactice, elaborate în acord cu noile reglementări și programe școlare aprobate de MEN, ministrul Liviu Marian Pop a precizat: „De acum înainte, un astfel de material auxiliar va putea fi folosit la clasă doar dacă învățătorul sau profesorul înaintează o propunere în acest sens către consiliul profesoral al unității școlare, iar acesta o aprobă, având avizul conform al inspectoratului școlar județean și al asociației de părinți din școală”.

Auxiliarele curriculare și didactice sunt o serie de materiale care vin în sprijinul elevilor și al profesorilor din învățământul profesional și tehnic.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele