Autoritățile au dat undă verde pentru vânătoarea de capre negre sau hermeline, animale pe cale de dispariție. Vânătorii își fac de cap

Publicitate

Ştefan Khalil
Deși sunt pe cale de dispariție, specii de animale precum capra neagră, cerbul și marmota pot fi principalele ținte pentru pasionații de vânătoare. Undeva la două milioane de animale mor în fiecare an în România  în urma vȃnặtorilor organizate, dar numărul acestora crește dacă mai ținem cont și de braconaj.

Mai mult de atât, speciile pe cale de dispariție, în loc să fie ocrotite de lege, sunt lăsate fără apărare în fața vânătorilor și pot fi ucise cu sutele, după ce autoritățile au dat undă verde pentru vânarea acestora. 54 de specii în România pot fi ucise la vânătoare, printre ele se află și cele pe cale de dispariție, cele precum capra neagră, hermelina sau câinele enot.

În România se ucid în fiecare an peste două milioane de animale sălbatice. Sunt cifre şocante, dar nu şi pentru autorităţi, care dau undă verde la vânătoarea de capre negre, cerbi, marmote şi câini enoţi. Specii pe cale de dispariţie, pe care legea ar fi trebuit să le protejeze, pot fi de acum împuşcate cu sutele

În România, de exemplu s-a aprobat vânătoarea pentru 100 000 de iepuri, 42 000 de mistreţi, 5 000 de cerbi, 480 de capre negre, două mii de nevăstuici, 600 de hermeline, 15 marmote şi 3 câini enot. Cifra păsărilor este una și mai mare, doar prepeliță și ciocârlii cota au depășit numărul de 500.000.

Totuși, vânătoare este văzută ca o afacere. De exemplu, pentru capra neagră, se plătește și 10.000 de euro pentru a o vana. Specialiștii vor să se opună după această decizie a autorităților de a lasă vânătorii să își facă de cap. ,, Acum, decizia de a continuă vânătoarea fără a avea real un recensământ corespunzător, ce a mai rămas, dacă animalele sunt sănătoase și nu au probleme din cauza vremii neprielnicie, noi considerăm că este o decizie foarte proastă” , a declarat Ovidiu Roșu Vier Pfoten.

Până în acest moment, doar lupii și urșii au fost ocrotiți de lege.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!