Aur pentru “leul” din Gorgota! Cătălin Cristea a strălucit la Centura de Aur “Memorialul Dorin Filip”

Publicitate

Cătălin Cristea continuă să aducă rezultate importante pentru boxul dâmbovițean. Pugilistul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a cucerit la sfârșitul săptămânii trecute aurul la Centura de Aur “Memorialul Dorin Filip”, desfășurată la Rovinari.

Sportivul antrenat de Nicu Tamaș a intrat în posesia celei mai prețioase medalii după ce în finala categoriei 91 de kilograme a învins un belgian prin KO. Pentru “leul” din Gorgota, această centură este a doua din carieră, după ce în 2015 a triumfat la Centura de Aur “Nicolae Linca”, găzduită de Craiova. Pe lângă aurul lui Cristea, CSM Târgoviște a mai obținut la ediția din acest a centurii alte patru medalii.

Tot pe primul loc s-au mai clasat juniorii Andrei Grigore (91 kg) și Sebastian Moise (80 kg). În schimb, Andrei Băjan (seniori – 52 kg) și Gabriel Ștefan (tineret – 52 kg) au revenit acasă cu argint. Zestrea bogată de medalii obținută la Rovinari a mulțumit în totalitate conducerea tehnică a secției de box a clubului târgoviștean.

“Am avut parte de rezultate foarte bune. La Cristea mă așteptam la un astfel de rezultat, mai greu era cu copiii. La cum au boxat și ei au reușit să fie peste așteptările mele. Am demonstrat din nou că suntem o forță în boxul românesc”, ne-a declarat Nicu Tamaș, antrenorul de la CS Târgoviște.

La această ediție a Centurii de Aur au luat parte 180 de pugiliști, ce au reprezentat patru țări: Ungaria, Belgia, Serbia și România. După Centura de Aur “Memorialul Dorin Filip” pentru boxerii de la CS Târgoviște urmează Campionatul Național pentru juniori, găzduit de Târgu Jiu (7-14 august) și Campionatul Național de box feminin pentru juniori, tineret și senioare, programat în perioada 27 august – 14  septembrie.

Ionuț Parghel

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele