Atenție! ”Se schimbă banii” – o nouă metodă de înșelăciune

Publicitate

După ”Accidentul”, în România a apărut o nouă metodă prin care sunt înșelați bătrânii. Potrivit unui comunicat de presă transmits Mediafax de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, oamenii legii caută un bărbat care, în urmă cu câteva zile, i-a furat unui bătrân din locuinţă 13.800 de lei şi zece galbeni.

Practic, suspectul a reușit să păcălească un bătrân de 79 de ani, abordându-l pe o stradă din apropierea locuinței și, intrând în discuție, pensionarul i-a spus că ar avea nevoie de un instalator. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema. Numai că ”problema” a apărut imediat după: bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deţine sume de bani în casă, pentru că el a fost director la o bancă şi ştie că în noaptea respectivă “se vor schimba banii”.

“Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuinţă şi i-a înmânat toţi banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbaţi la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară. Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi 10 galbeni şi a sesizat Poliţia”, mai arată IPJ Caraş-Severin. Deocamdată, suspectul este căutat.

Atenție! De la 1 ianuarie, BNR a lansat în circulație noi bancnote și monede cu noua stemă a țării. Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”, dar asta NU înseamnă că banii actuali nu mai sunt valabili.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!