APIA Dâmbovița: Fermierii pot depune cererile de sprijin online

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Dâmbovița informează că, prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.89/03.04.2020, a fost aprobată reluarea activităților de primire cereri de sprijin, începând cu 06 aprilie 2020, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicații.

Documentele care se prezintă la depunerea cererilor de plată, indiferent de forma de sprijin accesată sau de modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit la APIA, de către fermier/rentier, prin mijloace electronice (telecomunicații).

În cazul cererii unice de sprijin, adeverințele privind înscrierea în Registrul agricol se transmit la APIA prin mijloace electronice, fie de către fermier, fie de către Primăriile emitente. În acelasi fel se va proceda și în cazul documentelor specifice schemelor de plată în zootehnie care vor fi transmise la APIA, prin mijloace electronice de către fermier sau de către Oficiile județene ale Agenției Naționale pentru Zootehnie.

Pentru solicitarea ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, fermierii vor primi, prin poșta electronică, formularul cererii de plată de la APIA Centrul Județean. După completare, îl vor transmite pentru înregistrare, utilizând aceleași mijloace de comunicare.

Documentele aferente cererilor de plată pentru Măsura privind bunăstarea animalelor vor fi transmise la APIA Centrul Județean tot prin mijloace electronice de comunicare.

Pentru lămurirea oricărei neclarități, fermierii sunt rugați să sune la APIA Centrul Județean sau la Centrele Locale unde vor fi consiliați de funcționarii responsabili cu aceste activități.

Prin adoptarea acestei strategii de lucru, Agentia de Plați și Intervenție pentru Agricultura este în măsura să asigure continuitatea activității și sa fie alături de fermierii dâmbovițeni fără a periclita sănătatea beneficiarilor formelor de sprijin sau a personalului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!