Ansamblul „Florile Malului” din comuna Malu cu Flori, moment memorabil pe scena „Românii au talent”. Andra: „Vreau și eu la voi în sat, vreau și eu la voi în joc”

Publicitate

Ansamblul „Florile Malului” din comuna Malu cu Flori, județul Dâmbovița, moment memorabil pe scena îndrăgitei emisiuni „Românii au talent”, difuzate de PRO TV.

Format din copii, părinți, frați, surori, o mare familie plină de viață și de dragoste pentru autenticul tradițional românesc, ansamblul dâmbovițean a fost răsplătit cu ropote de aplauze, dar și cu patru de DA din partea membrilor juriului.

Grupul „Florile Malului”, coordonat de Florin Costi Gângă, a venit la „Românii au talent” pentru a demonstra unei țări întregi că tradiția și talentul merg mână în mână! El continuă tradiția bunicilor și străbunicilor, cei care erau artiști în jocurile populare și îmbrăcau straiele portului tradițional la diverse evenimente din viața comunității: nunți, șezători, târguri.

Și costumele populare pe care le-au purtat pe scenă, croite de peste 150 de ani, au fost ele însele un spectacol de culoare și măiestrie.

„Am adus în această seară ceea ce nu se mai păstrează de foarte mult timp  – Hora Satului”, a spus liderul grupului înainte de a începe momentul artistic.

Au jucat, au cântat, au întins pleduri țesute în case, au încântat publicul cu tradițiile, cu brâul, sârba și hora. Spectatorii s-au ridicat în picioare și au jucat alături de ei.

Și așa cum le stă bine românilor, recunoscuți pentru ospitalitatea lor, nu au venit cu mâna goală, ci cu pâine, sare, mere și țuică. Din pâine au mâncat și juriul, dar și spectatorii care au dorit.

Mare iubitoare de folclor, Andra a comentat: „Vreau și eu la voi în sat! Vreau și eu la voi în joc! Acum, văzându-vă, chiar regret că nu am prins o perioadă în care să se întâmple asta, să mă duc în sat și să joc cu toți prietenii. Mi se pare că e o atmosferă extraordinară și se formează o legătură specială pentru voi. Vă mulțumim tare mult și vrem să vă oferim și noi ceva: DA ”.

Ansamblul „Florile Malului” are la rădăcini o poveste profundă și plină de semnificație. Numele lor – „Florile Malului”, ca și numele localității, se referă la o legendă locală care spune că locuitorii așteptau cu nerăbdare sosirea Regelui Carol, pregătindu-se să-i ofere buchete de flori.

Întârzierea suveranului i-a făcut pe localnici să lase buchetele pe marginea drumului, creându-se astfel un deal înflorit, de unde vine și numele localității „Malu cu Flori”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!