AMD Vega data lansării, știri și caracteristici: tot ce trebuie să știți!

Publicitate

La CES 2017, producătorul de cipuri AMD a dezvăluit oficial primele detalii despre arhitectura unității de procesare grafică Vega (GPU). După data de 31 iulie au fost dezvăluite  primele informații cu privier la noile plăci grafice Vega, urmând ca după  jumătatea lunii august să aflăm toate detaliile ce privesc noile procesoare grafice.

Data lansării AMD Radeon RX Vega
Ce este? Urmașul arhitecturii AMD Polaris GPU
Când este disponibil? 14 august 2017
Cât va costa? 499 $

Dispozitivul Radeon RX Vega 64, disponibil la prețuri accesibile și destinat consumatorilor, va sosi pe 14 august în trei versiuni: versiunea standard, versiunea ediție limitată și un design răcit cu lichid – cu OC din fabrică.

AMD a anunțat, de asemenea, că Radeon RX Vega 56 se situează sub Vega 64, însă disponibilitatea nu a fost încă anunțată.

AMD Radeon RX Vega 64 va fi disponibila la prețul de 499 $ (preț retail) și este un pas mare de la Radeon RX 500, care începe la doar 169 dolari. Totuși, aceasta este menită să fie clasa grafică de top a AMD-ului. Este o continuare mult așteptată a seriei Radeon R9 Fury X, care a rămas până la sfârșitul anului 2016 în jurul sumei de 389 $. Mai mult, Vega 64 este un competitor puternic împotriva lui Nvidia GTX 1018 Founders Edition, care se găsește la prețul minim de 549 $.Celelalte două ediții ale lui Vega 64 trebuie cumpărate ca parte a noilor pachete Radeon Pack, care cuprind două jocuri gratuite plus o reducere de 200 $ pentru monitorul FreeSync ultra-large, curbat, de la Samsung (CF791), un procesor Ryzen 7 și o placă de bază.

Din păcate, acea reducere hardware va fi disponibilă doar dacă utilizatorii achiziționează respectivul monitor și combo-ul CPU / placa de bază în același timp cu GPU-ul Vega. Desigur, utilizatorii pot alege să nu cumpere componentele și perifericele suplimentare în timp ce primesc încă cele două jocuri gratuite – confirmate a fi Wolfenstein II și Prey, în SUA cel puțin.
Ediția limitată AMD Radeon RX Vega 64 va veni ca parte a unui pachet Radeon Black Pack pentru 599 $, iar Vega 64 răcit cu lichid va fi disponibil la 699 $ și poate fi achiziționat numai ca parte a pachetului Radeon Aqua Pack al AMD.În sfârșit, veți putea să achiziționați un singur AMD Radeon RX Vega 54 pentru 399 $. Alternativ, pachetul Radeon Black Bundle de 499 $ include aceleași reduceri și jocuri gratuite văzute mai sus.
AMD Radeon RX Vega, specificații

În urma evenimentului livestream Capsaicin 2 din 2017, AMD a dezvăluit specificațiile exacte pentru cele două noi GPU-uri Vega, precum și arhitectura Vega 10 subiacente.
Este clar că cea mai puternică dintre ele va fi versiunea Radeon RX Vega 64 răcită cu lichid, care va funcționa la frecvențe de bază mai mari, în ciuda specificațiilor partajate identic cu gemenii răciți cu aer.Ca și arhitectura Polaris 10 care a precedat-o, arhitectura Vega 10 a AMD-ului este construită pe un proces FinFET de 14nm care ar trebui să o facă în ultimă instanță mai eficientă și robustă în performanță.Vega 10 este, de asemenea, înclinat în mod evident spre a oferi mai multă putere de calcul decât o putere grafică brută, cum ar fi GPU-urile Pascal de la Nvidia. Acest lucru va însemna că Vega va fi capabil să se ocupe mai bine de calculele complexe ale suprafețelor procedural, de iluminatul volumetric și de calitatea generală a graficii în joc.Această nouă eră a procesoarelor Vega va pune la încercari serioase memoria GDDR5 cu formatul HBM2 (memorie cu lățime de bandă ridicată). AMD crede că memoria sa eficientă oferă o amprentă de 75% mai mică decât GDDR5, fiind cu până la 3,5 ori mai eficientă din punct de vedere energetic. Totodată, AMD susține că Vega, datorită controller-ului de cache la nivel ridicat, va aduce o îmbunătățire a cadrelor maxime (FPS) cu 50% și a cadrelor minime cu 100% față de GDDR5.Interesant este faptul că Vega 10 este proiectat să susțină până la 16 GB de memorie HBM2 – pe care le-am văzut deja de la Radeon Vega Frontier Edition – astfel încât Nvidia Titan X ar putea obține, în sfârșit, o concurență solidă din partea AMD-ului.

Între timp, asigurați-vă că faceți actualizarea la cea mai recentă versiune a programului AMD -Radeon Software Crimson ReLive – pentru o îmbunătățire generoasă a funcțiilor de control GPU.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele