Adrian Țuțuianu, ales președinte al Asociației de Prietenie România-China

Publicitate

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a găzduit Adunarea Generală a Asociației de Prietenie România-China. Înțelegerea de cooperare a județului Dâmbovița cu Regiunea Guangxi a fost semnată în data de 24 februarie 2016, la Nanning, de către președintele de atunci al Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și Guvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang, fiind bazată pe parteneriate în domenii precum: administrație publică locală, sănătate, protecție socială, infrastructură, comerț, turism, agricultură, cultură, educație și sport.

La evenimentul din 24 mai 2018, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a subliniat interesul special al autorităților din județ pentru dezvoltarea de afaceri și atragerea de investitori din China.

Întâlnirea a avut ca principal obiectiv modificarea structurii de conducere a Asociației de Prietenie China-România, prin alegerea unui nou consiliu director, dar și a unui nou președinte – ales în persoana senatorului Adrian Țuțuianu. „Asociația de Prietenie România-China are nevoie de structuri solide, de atragerea de membri importanți, pentru a crea o structură reprezentativă la nivel național, care să aibă forța necesară pentru a sta la masă cu Guvernul (…) Trebuie să ne deschidem filiale peste tot, să aducem oameni noi, persoane fizice, UAT-uri, universități și să încercăm să îmbunătățim relația cu toate asociațiile, eventual, să gândim o formă de acțiune comună, în interesul celor două state”, a fost mesajul noului președinte al Asociației de Prietenie România-China.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!