Adeverință care servește la mersul cu Plugușorul! Ce primărie din Dâmbovița a eliberat acest document

Publicitate

Anul Nou bate la ușă și numeroși colindători se pregătesc să meargă cu Plugușorul, Sorcova s-au „cu capra” în localitățile din care provin. Într-una dintre comunele dâmbovițene pentru a se colinda, în această seară, este nevoie de o autorizație de plugușor! Astfel, în comuna Ocnița, pentru a se putea merge cu plugușorul, reprezentanții primăriei au emis tinerilor autorizații în acest sens.

“Cererile privind eliberarea autorizației de plugușor se depun la sediul Primăriei Ocnița în zilele de miercuri 29.12.2021și joi 30.12.2021, între orele 08.00 -12.00.

Autorizațiile se vor elibera în data de 31.12.2021, între orele 08.00 – 12.00”, se arată într-un anunț al primăriei.

Se pare că reprezentanții primăriei Ocnița, și în special primarul Eduard Barcău, au luat o asemenea decizie pentru a nu se mai ajunge la bătăi și și alte violențe provocate de grupurile de colindători, așa cum s-a observat din plin anii trecuți pe străzile din comună. În autorizația emisă de Primărie se specifică clar pe ce stradă trebuie să colinde grupul de colindători în această seară.

Primăria comunei Coțăfănești, din județul Bacău, reprezintă o altă autoritate locală care a emis adeverințe care servește la mersul cu colindul.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!