Acordarea voucherelor de vacanță, subiect controversat

Publicitate

Subiectul voucherelor de vacanță, redeschis de Mircea Dobre, ministrul Turismului, într-un interviu acordat Agerpres. Potrivit ministrului, instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat pot acorda vouchere de vacanță chiar și în 2017, dacă le vor avea cuprinse în buget la rectificarea din septembrie, iar cine nu poate cuprinde în bugete sumele necesare pentru aceste tichete, automat le vor acorda abia din 2018.

Cu alte cuvinte, cei care au buget să acorde chiar din acest an tichetele de vacanță o pot face, însă cei care nu le au prinse în buget, nu vor putea face acest lucru decât din 2018.
“Aceste vouchere se vor acorda. E adevărat că nu se pot acorda toate o dată, de către toate instituțiile în același timp. Deci, după rectificarea din luna septembrie, voucherele de vacanță pot fi acordate angajaților. Aici vorbim despre turism, în general, nu de sezonalitate, doar de turism de vară, doar de iarnă, de toamnă sau de doar de primăvară”, a subliniat Mircea Dobre, potrivit Agerpres.
Ministrul Turismului ”i-a închis gura” președintelui Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, potrivit căruia voucherul de vacanță “este o poveste pe care trebuie să o uităm”. Mircea Dobre a replicat: “Tichetele de vacanță erau abrogate până la 31 decembrie 2017, dar noi am dus abrogarea până la 30 iunie 2017, în așa fel încât de la 1 iulie 2017 să se poată acorda aceste vouchere. Nu s-a schimbat decât perioada de acordare, suma care este deja prevăzută în Ordonanță și atâta tot”, a declarat Mircea Dobre. Și totuși, președintele ANAT susține că nici angajații din administrația centrală și locală nu vor primi vouchere de vacanță, pentru că nu sunt resurse financiare.

Voucherele de vacanță emise pe suport electronic vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanță acordate de angajator și pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de servicii turistice în unitățile afiliate. Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanță pe suport hârtie sunt multiplu de 50 lei, până la 100 lei, valoare nominală maximă pe voucher.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!