60% din bugetul Târgoviștei pe 2022, destinat proiectelor pentru dezvoltare. Cristian Stan, primar: ”Avem în față un an provocator, cu investiții masive”.

Publicitate

Bugetul Târgoviștei pe anul 2022, prezentat astăzi de primarul municipiului, Cristian Stan, într-o conferință de presă.

Bugetul este bazat pe investiții, secțiunea destinată proiectelor pentru dezvoltare reprezentând aproape 60% din total și însumând 293.306.000 lei.

Vor fi derulate proiecte în toate domeniile de infrastructură: în reabilitare stradală, în infrastructura socială, infrastructură de transport, infrastructură sportivă și, foarte important, continuă cel mai mare program de investiții din istoria municipiului în infrastructura educațională: creșe, grădinițe, școli – zonă pe care sunt deja deschise șantiere de investiții și vor urma altele.

”Avem în față un an provocator, cu investiții masive. Suntem la fel de serioși, la fel de implicați, la fel de entuziaști. Ne vedem pe teren!

În pofida unor dificultăți financiare deosebite, facem tot ceea ce depinde de noi pentru a menține ritmul susținut de modernizare și dezvoltare a municipiului, bazându-ne în primul rând pe fondurile nerambursabile puse la dispoziție de către Uniunea Europeană”, a precizat astăzi primarul Cristian Stan.

Totodată, edilul a subliniat că din cele aproape 500 milioane lei cât reprezintă bugetul municipiului, aproximativ 300 milioane lei sunt alocați capitolului investiții.

”Sumele de care discutăm sunt de aproximativ 300 de milioane de lei pentru a ne face o idee cam cât înseamnă venituri atrase pe această secțiune, pe cea de investiții, dezvoltarea presupunând tot ceea ce înseamnă obiectiv de investiții în curs sau investiții care vor fi demarate în acest an.

Din taxe și impozite, administrația târgovișteană nu încasează mai mult de 70 de milioane de lei, cu indulgență. Asta înseamnă că undeva la mai puțin de un sfert pe ceea ce înseamnă secțiunea de dezvoltare, fără a mai discuta despre totalul bugetului, unde ne apropiem de 500 de milioane de lei. Din 500 de milioane, aproape 70 de milioane reprezintă taxele și impozitele locale. Așadar, o pondere foarte mare pe ceea înseamnă bugetul de cheltuieli pentru investiții al administrației publice locale târgoviștene este constituită de surse nerambursabile”, a mai declarat primarul de la Târgoviște.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!