56 de elevi de la un liceu din Târgovişte învaţă o meserie şi sunt plătiţi pentru asta

Publicitate

56 de elevi de liceu învață practic o meserie care să le asigure viitorul. Primăria Târgoviște a semnat cu SC Arctic SA un contract privind pregătirea, în cadrul învățământului profesional dual, a acestor elevi ai Liceului Tehnologic “Nicolae Ciorănescu”. ”În contextul investiției pe care ARCTIC o realizează la Ulmi (n.n. cea mai mare fabric de mașini de spălat din sud-estul Europei), parteneriatul amintit vizează formarea profesională a viitorilor lucrători, în domenii și calificări necesare operatorului economic.”

În afară de faptul că elevii vor învăța o meserie de viitor, ei vor fi și… plătiți pentru asta, pentru că vor beneficia de bursă lunară, precum și de alte forme de sprijin material din partea companiei amintite, urmând să ia o opțiune serioasă în vederea angajării după absolvire.

Învățământul dual reprezintă cea mai eficientă modalitate de corelare a sistemului de învățământ cu piața forței de muncă. La nivel național, din cele aproximativ 50 de clase de învățământ dual, două se află în Dâmbovița, la Liceul ”Nicolae Ciorănescu”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!