29 iulie, Ziua Imnului Național! Instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne, Ziua Imnului Național a fost marcată și la Târgoviște.
Ceremonialul militar a avut loc în Piața ,,Tricolorului”, în prezența autorităților, a unor cadre militare și a publicului.
„Avem un potențial imens și suntem capabili să excelăm! De la sportivi până la cei care se remarcă în diverse domenii, «Deșteptă-te, române!» este, mai presus de orice, o încurajare de a continua să devenim tot mai buni.
La Mulți Ani Imnului Național! La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, Dâmbovița!”, a fost mesajul transmis în mediul online de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
„Atunci când a răsunat pentru întâia oară, în Parcul Zăvoi, era limpede că «Deșteaptă-te, române» va lăsa ecouri în văzduh și în spirite. Era o amprentă atât de puternică, un glas atât de fidel sufletului acestui popor…
De atunci creația lui Andrei Mureșanu și Anton Pann i-a însoțit pe români în toate marile momente istorice, începând cu Revoluția din 1848, insuflându-le curaj, solidaritate, conștiință de neam. Versurile imnului au devenit cea mai puternică pledoarie pentru cultura și istoria noastră, actuale mereu, generație după generație.
…Cu o singură condiție: să le ascultăm cu mintea și inima, nu doar să le auzim ca pe un cântec banal. Imnul face parte din definiția completă a României, din cartea noastră de vizită pe mapamond. Este un strigăt de luptă, de rezistență, de curaj, de izbândă. Este sacrificiu și jertfă. Este victorie”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.
La 29 iulie 1848 Imnul Național al României, ,,Deșteaptă-te, române” – compus de Anton Pann pe versurile poetului Andrei Mureșan – a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu-Vâlcea, devenind un simbol al Revoluției Române din 1848.