15.000 de dâmbovițeni, ”adoptați” de Castellon de la Plana. Primarul spaniol Amparo Marco Gual, vizită în premieră la Târgoviște | FOTO

Publicitate

În baza unui Acord de Înfrățire încheiat în anul 2016 între Târgoviște și Castellon de la Plana, administrațiile locale au colaborat pe mai multe domenii, cu precădere pe zona educației și a culturii.

Acum, se dorește a se face un pas mult mai important și anume o colaborare complexă, pe zona economică, dar mai ales turistică. Astfel că primarul municipiului Castellon de la Plana, Amparo Marco Gual, a venit special la Târgoviște pentru a vizita orașul și a se întâlni cu oameni de afaceri. Un loc important îl are și schimbul de bune practici cu administrația târgovișteană în ceea ce privește atragerea de fonduri europene și organizarea de activități comune pentru ca românii și târgoviștenii care trăiesc în Spania să nu-și uite limba, cultura și tradițiile.

Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, i-a mulțumit edilului din Castellon, aflat pentru prima oară în orașul nostru, pentru sprijinul necondiționat acordat târgoviștenilor și dâmbovițenilor care trăiesc în Spania. „Cu sprijinul administrației locale, în Castellon au fost organizate diferite evenimente și a fost sărbătorită și Ziua Națională a României. Consider că avem foarte multe de învățat unii de la alții, indiferent că vorbim de zona serviciilor publice, de domeniul educației și sigur vom dezvolta aceste relații de colaborare… Vizita doamnei Amparo la Târgoviște trebuie înțeleasă și sub aspectul transmiterii unui mesaj puternic de susținere și apreciere a târgoviștenilor și dâmbovițenilor din Castellon de la Plana”.

„Este o plăcere să mă aflu la Târgoviște, mai ales că nu-l consider ca fiind un oraș îndepărtat, în condițiile în care un procent de 15% dintre românii care trăiesc în Castellon provin din regiunea dumneavoastră, din municipiu, fiind cea mai importantă comunitate din toată Spania, comunitatea din Castellon situându-se pe locul doi, după cea din Madrid. Este o comunitate puternică. Vrem să punem bazele și unui schimb de elevi și studenți între Castellon și Târgoviște. Închei prin a-l invita pe primarul Târgoviștei și pe toți românii din Târgoviște să fie alături de noi pe 8 septembrie, când se va celebra ziua Castellon-ului”, a transmis doamna Amparo Marco Gual, la conferința de presă de la Târgoviște.

În Castellon de la Plana trăiesc 15.000 de dâmbovițeni. Inițial, între Primăriile celor două municipii s-a semnat un Acord de cooperare și colaborare de bune practici ale Polițiilor Locale, un acord pe bază culturală și a unul între Universitățile din Târgoviște și cea din Castellon.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!