10 proiecte educaționale destinate copiilor

Publicitate

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și Președintele Executiv al Organizației „Salvați Copiii”, Gabriela Alexandrescu, au semnat pe 3 august, un protocol de colaborare al cărui scop îl reprezintă implementarea, în parteneriat, a 10 proiecte educaționale destinate copiilor. Proiectele au în vedere interesul superior al copiilor și vizează îmbunătățirea situației școlare și sociale a acestora.

Cele 10 proiecte care fac obiectul colaborării sunt următoarele: Sprijin pentru elevii din programul „A doua șansă”, Prevenirea abandonului școlar prin programe de tip „Școală după școală”, Educație și protecție pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, Programul educațional ”Ora de net” de promovare a siguranței copiilor pe internet, Campania globală pentru educație, Promovarea drepturilor copilului, Promovarea educației pentru sănătate, Acces la educație timpurie de calitate pentru toți copiii, cu precădere din categorii defavorizate, Pregătirea părinților și profesorilor în beneficiul copiilor, respectiv Prevenirea comportamentelor de bullying în mediul școlar. (Menționăm că bullying-ul este un act comportamental repetat, îndreptat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane, caracterizat prin comportamentul unei persoane care încearcă să obțină supremația asupra altora, școala fiind mediul în care se manifestă cel mai des ”luptele pentru putere”).
Organizația „Salvaţi Copiii” va realiza și distribui materiale informative și materiale educaționale și va susține logistica necesară desfăşurării activităţilor programate. De asemenea, „Salvaţi Copiii” va asigura vizibilitatea proiectelor în derulare și a celor pe care urmează să le deruleze.
Ministerul Educației va aviza materialele elaborate de „Salvați Copiii” și va facilita transmiterea în teritoriu, prin intermediul inspectoratelor școlare judeţene a acestora. În același timp, MEN va facilita accesul reprezentanţilor Organizației „Salvaţi Copiii” în unităţile şcolare implicate în proiecte, în vederea desfăşurării tuturor activităţilor necesare bunului mers al proiectelor.
Protocolul de colaborare este valabil pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea prelungirii.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele