Zona de munte din Dâmbovița, în cod galben de ninsori și viscol

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod galben de intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori, valabil în perioada 4 ianuarie, ora 17:00 – 6 ianuarie, ora 22:00, în zonele montane ale țării și în Regiunea Moldovei.

Astfel, potrivit meteorologilor, sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie), vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Ultima zi din minivacanța de Revelion va aduce în zona de munte ninsori moderate cantitativ; la altitudini de peste 1700 m intensificări puternice ale vântului și viscol.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie), mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Totodată, până în dimineața de 6 ianuarie, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse – 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!