Ziua internațională a voluntarilor a fost celebrată și la Târgoviște. Tema aleasă în acest an a fost “Esența schimbării în tine. Fii voluntar!”

Publicitate

Ionuț Parghel

În data de 5 decembrie a fiecărui an este celebrată Ziua internațională a voluntarilor. Această zi este văzută ca o ocazie unică pentru voluntari și organizații de a celebra eforturile lor depuse de-alungul unui an, de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc și de a-și promova munca lor în cadrul comunităților, organizațiilor neguvernamentale, agențiilor ONU, autorităților guvernamentale sau în cadrul sectorului privat.

Astfel, Ziua internațională a voluntarilor a fost sărbătorită pe 5 decembrie și la Târgoviște, la Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița. Potrivit unui comunicat al Filialeli de Cruce Roșie Dâmbovița, tema evenimentului a fost “Esența schimbării în tine! Fii voluntar!”, iar organizatorii au fost: Crucea Roșie Dâmbovița, Arhiepiscopia Târgoviște, Biblioteca Județeană “I.H. Rădulescu” Dâmbovița, Centrul Europe Direct Târgoviște, Organizația “Salvați Copiii” și Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița.

În cadrul evenimentului, elevi de la Colegiul Național “Constantin Cantacuzino” Târgoviște și Liceul de Artă “Bălașa Doamna” Târgoviște au aflat despre importanța și beneficiile implicării în sprijinul comunității din care fac parte.

De asemenea, de la eveniment nu au lipist momentele artistice, dansuri și piese de teatru, puse în scenă de voluntari ai Crucii Roșie – Filiala Dâmbovița, Biblioteca “I.H. Rădulescu” Dâmbovița, Centrul Europe Direct Târgoviște și Organizația “Salvați Copiii”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!