Zi istorică pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița! A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru Centura orașelor Pucioasa și Fieni

Publicitate

Zi istorică pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița! A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru Centura orașelor Pucioasa și Fieni – Primul drum expres construit în județ – cu 4 benzi de circulație.

Proiectul Consiliului Județean, unul dintre cele mai importante și mai așteptate contracte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Dâmbovița, cu o valoare totală a investiției de 686.000.000 lei, este unul nu doar îndrăzneț, ci și foarte spectaculos, iar beneficiile sale se vor vedea nu doar în fluidizarea traficului greu și scoaterea lui din localitățile de pe traseu, dar va fi extrem de benefic pentru agenții economici și pentru investitorii noi.

„Astăzi, la Pucioasa, am semnat contractul de proiectare și execuție pentru Centura Orașelor Pucioasa și Fieni. O centură cu 4 benzi de circulație în această zonă turistică va scurta timpul de deplasare și va atrage mai mulți vizitatori și investitori pe Valea Ialomiței. Un beneficiu esențial va fi creșterea siguranței în localitățile eliberate de traficul greu, reducând riscul accidentelor.

În plus, centrele orașelor Pucioasa și Fieni vor fi mai puțin aglomerate, mult mai prietenoase pentru locuitori și turiști deopotrivă.

Acest drum nou nu este doar o investiție în infrastructură, ci o oportunitate reală pentru dezvoltare, creând locuri de muncă și sprijinind creșterea economică a întregii zone”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Traseul, care începe în comuna Brănești, Halta Scârlența, urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga lungime de 12,68 km, cu excepția porțiunii dintre KM7 și KM11, care ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni.

La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere cu 4 bretele, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare, însă avem și două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC136A, în Pucioasa, și un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,50 m și este compusă din: 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare); benzi de încadrare 1,50 m (2×0,75.); acostamente 3,00 m (2×1,50m); fâșie de parapete metalic de protecție 2,00 m (2×1,00 m).

Drumul de ocolire are prevăzute și 16 poduri și pasaje. De asemenea, pe traseul drumului se vor amenaja:  9,5 ha de plantații de arbuști și perdele de protecție; 12,6 km de parapeți de protecție; 2 parcări, 12,6 km de rețea de iluminat public.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!