Zeci de mii de petarde confiscate de polițiștii dâmbovițeni în urma unor razii efectuate în Băleni și Târgoviște

Publicitate

Ionuț Parghel

Zeci de mii de petarde, artificii și pocnitori au fost confiscate de polițiștii dâmbovițeni cu trei zile înainte de Anul Nou în urma unor descinderi și razii, organizate în localitățile Târgoviște și Băleni. Potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița, oamenii legii au confiscat aproape 30 000 de articole pirotehnice.

“La data de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins la locuința unui bărbat, de 43 de ani, din Băleni, bănuit de nerespectarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În urma percheziției efectuate, polițiștii au ridicat în vederea indisponibilizării aproximativ 29.730 de articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, cât și suma de 379 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora sa se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

În acelați timp, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sprijiniți de efective de la Serviciul Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase și Serviciul de Investigații Criminale, au acționat, pe raza municipiului Târgoviște, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

În urma verificărilor, polițiștii au depistat trei persoane care ar fi deținut și comercializat, ilegal, articole pirotehnice.

Astfel, polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 28.450 de articole pirotehnice.

De asemenea, au fost întocmit dosare penale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!