Zăpadă sau ploaie de Crăciun? Ce spun meteorologii și unde este valabilă avertizarea cod galben

AGRI, TURKEY - NOVEMBER 1: A woman walks during snowfall in Agri, Turkey on November 1, 2016. Orhan Gungor / Anadolu Agency
Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben valabilă și pentru zona de munte a județului Dâmbovița.

Astfel, în Ajun și de Crăciun, sunt așteptate ploi și ninsori.

În intervalul 23 decembrie, ora 10:30 – 26 decembrie, ora 20:00, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. După ce, în cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile au fost mai frecvente în vest, nord-vest și centru, din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Pe de altă parte, în zona montană, aflată sub cod galben în intervalul 23 decembrie, ora 20 – 25 decembrie, ora 10, vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase.

În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!