Vremea în Dâmbovița, la mare și la munte în următoarele două săptămâni

Publicitate

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În momentul de față un val de aer rece care a străbătut întreaga țară a adus cu el temperaturi neobișnuit de mici pentru mijlocul lunii lui Cuptor.

Potrivit prognozei, în Dâmbovița, valorile termice vor marca în zilele următoare o creștere semnificativă, astfel încât mediile maximelor vor urca de la 24 de grade până în jurul a 33 de grade, iar ale minimelor de la 14 grade până spre 18 grade. Săptămâna 22-28 iulie va fi caracterizată de vreme în general călduroasă. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ ridicată în intervalul 24 – 28 iulie.

Pentru că este perioadă de vacanță și concedii, este bine de știut că și la munte vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12…14 grade și vor ajunge la 19…20 de grade în weekend, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade. Din 22 iulie, se va răci ușor, dar valorile termice se vor menține în jurul celor caracteristice perioadei.  Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare după-amiază.

Și pe litoral și în Delta Dunării, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ în intervalul 15 – 24 iulie, astfel că valorile termice vor ajunge la 30…31 de grade. Temperaturile minime vor crește de la 16 până la 20 de grade, iar în intervalul 25 – 28 iulie vor avea doar variații ușoare în jurul acelorași valori. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ scăzută, cele mai expuse zile fiind zilele 16 și 17 iulie și 24 – 28 iulie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!