Voucherele de vacanță pot fi primite și de salariații din mediul privat! Suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie!

S
Publicitate

Ministrul Turismului, Constantin Daniel-Cadariu, a vorbit despre ce măsuri a luat în această funcție, în special despre cele legate de voucherele de vacanță.

“Am început în decembrie cu Ordonanța pentru vouchere. Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții” a spus ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, potrivit dcnews.ro.

Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori din România în domeniul turismului a spus despre această măsură că este una cum nu se poate mai bună. Tichetele de vacanță se dau pe 5 ani, fiind cu adevărat o reușită pentru români.

De asemenea, în luna decembrie 2021, Guvernul vorbea despre OUG care prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

“Un deziderat al acestui Guvern este reluarea acordării voucherelor de vacanță și astăzi, prin dezbaterea proiectului, facem un pas important pentru a-l duce la îndeplinire. Măsura s-a dovedit a fi benefică pe durata implementării ei atât pentru salariați, cărora li s-a oferit o nouă ocazie să își redescopere țara în vacanțele lor, dar mai ales pentru operatorii din turism.

Mai exact, voucherele de vacanță au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind aici, acasă. În această manieră au fost atenuate, într-o mare măsură, efectele negative ale pandemiei COVID-19, iar pentru continuitate consider oportună promovarea actului normativ în cel mai scurt timp cu putință”, declara atunci Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, potrivit dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!