Volodimir Zelenski vrea să vorbească cu Putin: “Vladimir Putin este un fricos, un om care se ascunde prin buncăre şi care omoară copii şi bătrâni”

Publicitate

Jurnalistul Radu Tudor a analizat decizia lui Volodimir Zelenski de a discuta față în față cu Putin, spunând că acest dialog nu are cum să fie compatibil, având în vedere că sunt mari diferențe între cei doi.

“Cu siguranţă, Vladimir Putin nu vrea un dialog direct cu Volodimir Zelenski, pentru că l-a calificat pe acesta drept nazist şi narcoman. Ori, bănuiesc că această retorică a lui Vladimir Putin dă de înţeles foarte clar că nu suportă dialogul cu acest personaj. De altfel, nici nu cred că ar duce un dialog, pentru că Zelenski este un om brav, un om curajos, un om implicat, pe când Vladimir Putin este un fricos, un om care se ascunde prin buncăre şi care omoară copii şi bătrâni din Ucraina cu lansatoarele de rachete. Din acest punct de vedere, dialogul este incompatibil. Observ o dezamăgire inevitabilă la Volodimir Zelenski, dar aceeaşi determinare de a-şi apăra ţara”, a spus jurnalistul, potrivit dcnews.ro.

Mai mult decât atât, jurnalistul Radu Tudor a justificat motivul pentru care nu numai discuția dintre cei doi este un fapt aproape irealizabil, ci și o eventuală pace între cele două țări:

“S-ar putea ca, pe viitor, să asistăm la un statut special pe care Ucraina să îl accepte pentru Crimeea şi cele două republici separatiste doar pentru a înceta războiul, doar pentru a nu mai muri mii de oameni nevinovaţi. Dar cred că mai este mult până vom vedea ceasta soluţie. Oricum, cele trei teritorii – Crimeea şi cele două republici create şi recunoscute doar de Moscova – sunt deja sub controlul Rusiei şi nu cred că se mai pot întoarce vreodată, având în vedere războiul pe care l-au declanşat ruşii pentru aceste bucăţele de pământ, ei fiind cea mi mare ţară din lume”, a spus Radu Tudor, potrivit dcnews.ro.

Reacția a venit după ce ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat luni că Ucraina dorește să vadă discuții directe între preşedintele Volodimir Zelenski şi omologul rus al acestuia, Vladimir Putin, deoarece Kievul ştie că Putin este persoana care ia deciziile, scrie sursa citată.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!