Vizită la Târgoviște. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Poloniei: ”Dâmbovița este un județ atractiv”

Publicitate

Doamna Magdalena Szuber, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei Poloniei la București, a efectuat o vizită de lucru în județul Dâmbovița, întâlnirea cu conducerea județului și cu cei doi afaceriști polonezi din municipiu având loc la Sala Mihai Viteazul a Consiliului Județean Dâmbovița.

Magdalena Szuber-Zasacka a purtat discuții cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții Alin Manole și Luciana Cristea, la întâlnire participând și subprefectul județului, Florina Mureșan, viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, arhitectul-șef al județului, Teodor Bâte, experții în cadrul Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Ștefan Ioniță și Nicolae Olariu, și reprezentanții celor două firme cu capital polonez din județ, și anume SC Kruk România SRL – reprezentată de Tomasz Ignaczak, director general Kruk România, și Daniela Dochia, din cadrul Departamentului Comunicare, și SC Posiadalo SRL, din partea căreia au fost prezenți atât patronul companiei, Lukasz Posiadalo, cât și directorul Posiadalo România, Rafal Kolodziej.

Magdalena Szuber-Zasacka a subliniat faptul că are multe semnale de la oameni de afaceri polonezi care doresc să investească în România, iar județul Dâmbovița este o regiune unde se pot dezvolta parteneriate strategice importante și durabile.

Doamna Magdalena Szuber-Zasacka a declarat la conferința de presă organizată după eveniment: „România este un partener economic important al Poloniei. Avem aici, alături de noi, reprezentanții a două firme poloneze, care sunt de succes în județul Dâmbovița și cu care mă voi întâlni astăzi, pentru a afla mai multe detalii despre modul cum se desfășoară operațiunile lor, aici, în România. Consider că cele două firme care sunt deja prezente în județul Dâmbovița pot fi un exemplu pentru viitoarele firme interesate de piața din România, iar Dâmbovița consider că este un județ foarte atractiv. Nu aș dori să mă refer exclusiv la cooperarea economică, deoarece există multe alte domenii în care putem dezvolta relații de cooperare. Am discutat și despre Universitatea Valahia din Târgoviște, care oferă multe posibilități de cooperare în sfera educațională. Am vorbit cu domnul președinte și despre posibilitățile de dezvoltare în domeniul turismului și în domeniul cultural, în înțelesul larg al cuvântului. Mulțumesc foarte mult, încă o dată, pentru această invitație și sunt convinsă că acesta este începutul unei bune și lungi colaborări”.

Tomasz Ignaczak, director general Kruk România: „Kruk Romania este prezentă la Târgoviște din 2008; am început cu 30 de persoane într-un sediu la „Arta Populară”, iar astăzi avem peste 300 de persoane într-un sediu chiar în centrul orașului. Cooperăm foarte bine cu Universitatea Valahia. Pentru mine personal, cooperarea cu municipalitatea, cu Târgoviștea în general, este una dintre cele mai bune experiențe din cadrul grupului. Am găsit aici un loc propice pentru investiția noastră, un loc extraordinar pentru dezvoltarea companiei. Sper că buna noastră cooperare va continua și în viitor și sper că și orașul Târgoviște și firma noastră să se dezvolte împreună în viitor”.

Lukasz Posiadalo, patronul SC Posiadalo SRL: „Firma noastră este în Târgoviște de un an și se ocupă cu producția de contragreutăți de beton pentru mașinile de spălat. Aș dori să vă mulțumesc foarte mult pentru invitația de a participa la această întâlnire, care este atât de importantă pentru relațiile polono-române. Pentru noi, pentru firma noastră, este primul sediu în afara Poloniei, în străinătate, și cu atât mai importantă este buna colaborare cu autoritățile și cu firmele din România. Până în acest moment, putem spune că suntem foarte mulțumiți că am ales județul Dâmbovița ca loc pentru fabrica noastră, suntem foarte mulțumiți atât de parteneriatele pe care le avem – cu celelalte firme, cu partenerii noștri de afaceri, dar și cu autoritățile. Nu am avut niciun fel de probleme legate de obținerea de autorizații. Vă mulțumesc foarte mult pentru invitație, sunt convins că vom avea ocazia să ne dezvoltăm afacerea”.

Jaroslaw Skirpan, Secretar II pentru probleme economice din cadrul Ambasadei Poloniei la București: „Sunt două lucruri care mi-au atras atenția: avem, aici, de-a face cu două companii din domenii total diferite, servicii moderne, pe de-o parte, și un sector de producție tradițional, pe de altă parte. Această diversitate a celor două companii este un exemplu foarte clar pentru ceilalți investitori polonezi interesați de piața din România – acela că județul Dâmbovița și orașul Târgoviște oferă o paletă largă de oportunități. Iar acesta este exact mesajul pe care voi dori să îl transmit mai departe investitorilor polonezi. În calitate de consilier economic, am mai reținut că există foarte multe oportunități de cooperare, atât în județul Dâmbovița, cât și în orașul Târgoviște. Mă refer la parteneriatele de înfrățire între orașul Târgoviște, județul Dâmbovița cu orașe sau regiuni cu un profil similar din Polonia, care au atât industrie tradițională, cât și servicii moderne, dar și domeniu turistic. Vom încerca să căutăm orașele care corespund acestui profil și să realizăm o înfrățire la nivelul județului sau la nivelul orașului Târgoviște”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!