Vis împlinit! Târgovișteanca Anișoara Jderiu și-a lansat primul volum de poezii

Publicitate

Vis implinit pentru o târgovișteancă talentată și deosebit de sensibilă! Aninoașa Jderiu (66 ani) și-a lansat, de Crăciun, primul volum de poezii, intitulat „Îngerul tăcerii”. Cartea este dedicată nepoțelului său, Dragoș Constantin, diagnosticat cu autism de la o vârstă fragedă.

Aninșoara Jderiu a început să își înșire pe hârtie sentimentele, trăirile și emoțiile de timpuriu, scriind versiuri încă din școala generală. Pe când absolvit școala gimnazială, a publicat poezii cu tematică patriotică în revista școlară.

Până la publicarea acestui volum, distinsa doamnă a mai publicat poezii pentru copii în cotidianul “Jurmal de Dâmbovița”. De asemenea, alături de fiica sa, Ada Jitariu, a creat și regizat diverse roluri în rime de personaje pentru copii care au fost prezentate în emisiunile televiziunii “Columna”.

Prin publicarea volumului de poezii, Aninșoara Jderiu speră să-și ajute nepoțelul, ajuns acum la 17 ani, să treacă mai ușor peste terapiile pe care le urmează.

Cartea poate fi achiziționată direct de la autor, la numărul de telefon 0724 286 245, la prețul de 35 de lei.

Am citit și noi volum de versuri îmbrăcat în frumusețe și emoție, în talent, rimă și magie! Nu putem decât să spunem că arta nu s-a pierdut, că încă există artiști ce se străduiesc să o păstreze în rândul tinerilor și al tuturor.

În prefața volumului “Îngerul tăcerii”, Anișoara Jderiu are parte de o caracterizare excelentă  din partea psihologului Mariana Hrițcu.

“Născută în comuna Văculești, județul Botoșani, la 10 noiembrie 1954, fiind a treaia dintre cele patru fete ale familiei. Își petrece copilăria în astul natal. La 8 ani rămâne fără sufletul drag al mamei care s-a ridicat la ceruri, rămânând marcată pe viață de această durere.

După absolvirea școlii generale, deși urmează cursurile unei școli de contabilitate cu durată de patru ani din Bistrița-Năsăud, are o atracție deosebită spre literatură, având ca hobby poezia, dovedind un talent deosebit la recitări și teatru încă de la grădiniță, participând la diversele serbări școlare.

Scrie versuri încă din școala generală, dar publică poezii cu tematică patriotică (anii 1970 – 1973) în revista școlară.

După absolvirea școlii de la Bistrița-Năsăud lucrează ca și contabil la Dorohoi, Suceava apoi ca șef contabil la Târgoviște, dar nu renunță niciodată la bobby-ul său.

Publică în special poezii pentru copii în “Jurnal de Dâmbovița”. Creează și regizează diverse roluri în rime de personaje pentru copii, fiind prezentate în emisiunile televiziunii “Columna” din Târgoviște, făcând fericiți sute de copii care participau interactiv la emisiunile realizate și prezentate de fiica Jitariu Ada, la sediul “Paradisul Copiilor”.

Deși viața i-a fost un șir de momente mai mult nefericite, n-a încetat să lupte cu greutățile (cea mai mare fiind autismul nepoțelului) date de destin. Este mereu atrasă de copii, copilărie, familie, natură și satul natal, găsindu-și în poezie un refugiu și alinare a sufletului chinuit.

Este primul volum de poezii pe care îl publică, sperând să-șai ajute și nepoțelul în terapiile ce le urmează.

Pentru cei care o cunosc, cartea poate fi recunoscută ca și o autobigrafie, dar și publicul larg se poate regăsi în versurile sale.

Chiar dacă uneori versifică mai greoi, alteori mai ușor, poezia ei își atinge scopul de a-i alina “sufletul chinuit” și de a-și satisface propriul hobby”.

În prezent, Anișoara Jderiu lucrează la un volum de personaje pentru copii dintre cele mai frumoase basme și povești, cu titlul “Paradisul copiilor”, iar ca proză scrie “Povestea vieții mele”, cărți ce vor fi publicate peste puțin timp.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!