Vești excelente pentru sănătatea dâmbovițeană. A fost emis ordinul pentru începerea modernizărilor și extinderilor la UPU Târgoviște

Publicitate

Vești excelente pentru sănătatea dâmbovițeană, pentru personalul sanitar și, în ultimul rând, pentru pacienți!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a emis astăzi ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, proiect așteptat deopotrivă de cadrele medicale și de pacienți.

”În primul rând, datorită acestor lucrări vom crea o secție de primiri urgențe cu spații generoase. Însă, ceea ce este mai important și vine atât în ajutorul medicilor, cât și al pacienților, este faptul că urgențele vitale vor fi separate de urgențele nonvitale”, a precizat șeful administrației județene.

Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanțarea lucrărilor de construire, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgențe sunt alocați aproximativ 1.600.000 de lei.

Așadar, pe lângă eficientizarea serviciilor de sănătate și creșterea calitativă a actului medical, UPU va fi echipată cu: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; 1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 stație centrală de monitorizare; 1 ecograf staționar; 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice); mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi transport pacienți.

Cum în repetate rânduri președintele CJD a subliniat necesitatea și preocuparea pentru dezvoltarea actului medical de la Târgoviște, o altă veste bună este că, luna viitoare, vom afla câștigătorul pentru “Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”. Licitația este în derulare, iar valoarea este de aproximativ 17.000.000 de lei.

Pe de altă parte, procedura de achiziție publică și pentru lucrările de extindere a secției de Cardiologie este în plină desfășurare. Cardiologia va fi dotată și cu un aparat angiograf. Suma acestui proiectul se ridică la aproape 9 milioane de lei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!