Vaccinare fără programare începând din 7 mai în toate centrele. Anunțul făcut de medicul Valeriu Gheorghiță

Publicitate

Modalitatea de vaccinare anti-COVID-19, din ce în ce mai simplă pentru români!

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat astăzi că, în câteva zile, cei care doresc să se imunizeze o vor putea face chiar și fără programare.

Astfel, ”începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică şi luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare. De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14,00 până la finalul programului, la ora 20,00, fără programare. Menţionez pentru persoanele de peste 60 ani că se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru de la 8 dimineaţa la orele 20,00”, a declarat medicul militar.

Cu toate că prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, iată cum vor decurge lucrurile: ”Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. Un centru dacă are capacitate de 100 de persoane şi are 50 de persoane programate va elibera bonuri pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Cei care se prezintă suplimentar, eventual, pot să fie trecuţi pe o listă separată şi să se prezinte a doua sau a treia zi eşalonat, în funcţie de numărul celor care se adresează centrelor de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Până ieri, în România, au fost administrate 5.408.309 doze de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) la un număr de 3.378.699 persoane din care: 1.349.089 persoane vaccinate cu o doză; 2.029.610 persoane vaccinate cu două doze.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!