Uzina Dacia de la Mioveni și-a suspendat temporar activitatea! Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă

Publicitate

Uzina Dacia, de la Mioveni, și-a oprit activitatea! Decizia este una temporară, cauzată de criza cipurilor, care afectează întreaga industrie auto din Europa. Mai multe secții ale uzinei nu au mai putut funcționa, iar angajații au fost trimiși acasă, potrivit Adevărul. Activitatea uzinei de la Mioveni a fost suspendată la începutul săptămânii, luni, 26 iulie.

“Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chian și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni este întreruptă luni, 26 iulie”, a precizat reprezentanții Uzinei Dacia.

Criza microcipurilor s-a produs după noile reglementări de poluare și limitare a emisiilor de dioxid de carbon, la o medie de 95 gCO2/km/grup auto.

Pe fondul crizei microcipurilor, ultima dată când Uzina Dacia și-a trimis angajații în șomaj tehnic a fost în aprilie. De asemenea, în februarie și martie au avut cinci zile fără producție, tot din cauza lipsei de componente electrice.

În plus, și Uzina celor de la Ford a fost oprită, din cauza lipsei de semiconductori, în perioada 26 februarie – 10 martie.

În primele șase luni din 2021, Dacia Mioveni și Ford Craiova au produs 236.663 de mașini, o creștere cu 26% față de aceeași perioadă a anului trecut, marcată de restricțiile anti-COVID-19. În prima jumătate a anului în curs, Dacia a produs 145.515 autoturisme, iar Ford, 91.148 de unități.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!