Un nou proiect pentru centrul Târgoviștei. Cum se va transforma Piața Revoluției

Publicitate

Încă o veste bună pentru târgovișteni!

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, săptămâna viitoare va fi lansată procedura de achiziție a lucrărilor în cadrul proiectului “Reabilitare și Modernizare Piața Revoluției”, mai exact a pieței aflate în scuarul sediului primăriei.

”Proiectul va aschimba din temelii întreagă zona pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării “Casata”, către Primăria Târgoviște, precum și trotuarul din fața blocurilor C, până la sediul ITM Dâmbovița”, a declarat edilul.

În cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investiții de reabilitare implementate vreodată în Târgoviște, așa cum s-a exprimat primarul Cristian Stan, ”se prevede amenajarea unui spațiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului.

În linii mari, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zonă de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj.

Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale.

”Vor fi refăcute în plus toate reţele edilitare aferente pieţei (canalizare pluvială, alimentare cu apă -irigaţii spaţii verzi, fântână arteziană, hidranţi exteriori – telecomunicaţii – spot wi-fi, muzică ambientală”, a mai dezvăluit edilul de la Târgoviște.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!