Un nou caz de pestă porcină în Dâmboviţa

Publicitate

La trei zile de la depistarea pestei porcine la Răcari și Butimanu,  un nou caz de pestă porcină în Dâmbovița! Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit pe 24 iulie ca urmare a confirmării apariţiei virusului de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitatea Lunguleţu, sat Lunguleţu.

În cadrul ședinței, a fost adoptat planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli, a fost aprobată decizia de plasare sub supraveghere în confirmare de pestă porcină africană şi s-au stabilit zonele de restricţie în jurul focarului.

Totodată, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, fiind plasaţi sub observaţie sanitară veterinară toţi porcii de la nivelul localităţii, până la clarificarea situaţiei sub aspect epidemiologic.

Având în vedere gravitatea bolii, autoritățile solicită înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale.

Proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat.

Reamintim că în acest an, pesta porcină africană a mai fost confirmată în Dâmbovița în următoarele localități: Răcari și Butimanu (21 iulie), Lungulețu (29 iunie), Poiana (15 mai și 19 martie), Bădeni – Runcu (7 aprilie), Butimanu (1 februarie).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!